روزنامه دنیای اقتصاد فهرست نهایی خودروهای مجاز برای واردات در سال ۹۱ را منتشر کرده است.
فروردین ماه امسال سازمان توسعه تجارت فهرستی از خودروهای مجاز اعلام کرد که در آن تنها نام ۹ خودرو از کارخانه مرسدس بنز وجود داشت. همزمانی انتشار آن فهرست با اخبار تحریم ایران توسط خودروسازان جهان، باعث شد تا درباره ورود خودرو در ایران ابهام ایجاد شود.
اما اکنون به جز ب ام و نام خودروسازان دیگری که تجارت با ایران را تحریم کردهاند، در فهرست دیده میشود. محصولات پورشه هفت درصد و هیوندای ده درصد خودروهای مجاز به ورود به ایران را شامل میشود. هر دو کارخانه اعلام کردهاند که فعالیت تجاری با ایران را به خاطر تحریمهای اقتصادی متوقف خواهند کرد. {+} اگر چه معین موتور، نمایندگی پورشه در ایران اعلام کرده است که واردات پورشه به ایران همچنان ادامه خواهد داشت. {+}
بیشترین تعداد خودروهای مجاز به ورود به ایران از شرکت مرسدس بنز است. ۴۲ مدل مرسدس بنز برای ورود به ایران مجوز دارند و دو شرکت ستاره ایران و ستاره تجارت ایران محصولات کارخانه آلمانی را به ایران وارد میکند.
بعد از بنز، تویوتا با ۱۹ مدل در رده دوم است و کیا با ۱۴ مدل در رده سوم قرار دارد. ایرتویا واردکننده اصلی محصولات تویوتا به ایران است.
در فهرست ثبت سفارش امسال، همچنین مدلهایی از مازراتی، آلفارومئو، جیلی، ام جی، اپل، سانگ یانگ، سوبارو و میتسوبیشی نیز وجود دارد.
نام دو کارخانه پارس خودرو با نیسان قشقایی و ایران خودرو با سوزوکی کیزاشی، در بین واردکنندگان خودرو در سال جاری اعلام شده است.

با این که اسفندماه سال گذشته با اصلاح آیین نامه ضوابط فنی واردات خودرو، دوره اعتبار ثبت سفارش، از شش ماه به یک سال افزایش پیدا کرد، در فهرست امسال سه مهلت برای ورود خودرو در نظر گرفته شده است و واردکنندگان در صورت گذشت زمان مقرر، باید دوباره برای واردات مجوز بگیرند.
در این زمینه یکی از کارشناسان وزارت صنعت و معدن و تجارت به دنیای اقتصاد گفته است «برندهایی که تا تیرماه برگه ثبت سفارششان اعتبار دارد، درخواست آنها مربوط به سال گذشته است و چون مهلت آنها به اتمام رسیده، اعتبار دیگری برای واردات خودرو این شرکتها در نظر گرفته شده است. وی همچنین تاکید میکند که برندهایی که تا شهریور ماه برگه ثبت سفارششان اعتبار دارد، درخواست آنها مربوط به سال جدید است.»